Gastronomisk påskedage… Brændeælder, Cookies, Ricotta og Østers…

| 1 kommentar

Vores påske var ikke lige bestemt til at skulle være i køkkenet – lidt blev det dog til!

Jeg lavede brændeældesuppe, hvilket var første gang, men ikke sidste – MUMS, selv pigerne kunne lide det!

Brændeældesuppe

Jeg synes suppen var dejlig forårsgrøn og frisk at se og smage på!

Søndag eftermiddag fik pigerne lov til at pynte småkager – Filippa fik ret hurtigt styr på det, men Helena synes vist bare det var sjovt!

Cookies

Det var hygge og sukker for alle pengene! Der blev smagt på et par stykker i går, men det var det…

Jeg havde lavet ost forleden og dermed valle. Vallen koges til ricotta, som man jo så skal finde på at bruge.

Fra bogen Tænd på Tærter lavede jeg en italiensk tærte med ricotta, mandler og citron. Dejlig frisk. Serveret med flødeskum og rårørte hindbær! mmmmmh – ikke sidste gang for den tærte heller!

Ricottatærte

Tærten egner sig både til kaffepausen, men bestemt også til dessert. Dejlig frisk og let…

Sidste oplevelse var en tur ud til Mandø Ebbevej, hvor der lige lå et par østers – den første blev fortæret derude, de næste kom med hjem til frokost! Det er mange år siden jeg har spist østers, rå.. Her fik de lidt purløg, ost og bacon og så lige i ovnen. De små, hvor der var forholdsvis mere fyld og mindre saltvand var bedst!

Helena kigger på hvordan østers åbnes

Klar til grill

Grillet...

En blåmusling til Filippa som bedre kan lide muslinger

Filippa kunne ikke lide østersen, men tror hun havde bestemt sig til det på forhånd! Jeg er klart tændt på at skulle ud og lede igen! De her fandt vi på ca. 20 min helt inde på 10 cm vand…

Og sådan gik det til at påskeindlægget alligevel blev et madindlæg og ikke et haveindlæg! Torsdag brugte vi ellers i mormors have

Forfatter: Frøken Tina

Kreamor bosat i Ribe - jeg nyder at bruge mine hænder til at skabe små og store ting - det er ikke altid lige opfindsomt, men det er ikke det væsentlige for mig. Jeg går ikke op i hvem, der først fik ideen osv. Jeg går op i om jeg synes det er hyggeligt, fint og sjovt at lave og om modtageren (forbavsende sjældent mig selv) kan bruge det! Jeg har flere projekter end jeg har dage, så det er ikke alt der bliver ført ud i livet. Bloggen fyldes med hverdagsglimt og kreagejl...

En kommentar

  1. Det lyder da som en dejlig påske 🙂

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: