Helt i kage…

| 1 kommentar

I dag har Laura og jeg bagt og pyntet… Vi har lavet kager hele dagen. I en grad så aftensmaden blev indtaget af plastiktallerkner ved sofabordet inden gæsterne kom til efterkonfirmation. Et jysk fænomen?? At naboer, venner og bekendte, som har givet gave/penge til konfirmation, bliver inviteret efterfølgende til en komsammen… Jeg har aldrig kendt det, men det var hyggeligt!

 

Kagebuffet

Laura havde ønsket sig kagebord og det fik hun. Vi var 15 personer og der var ALT for meget kage… men noget kunne fryses… noget kan holde sig et par dage, og så kan det jo være nogle kommer til rester i morgen!

Buffet bestod af variation over Blomsterbergs Rabarberfornemmelse pyntet med små stedmoderblomster, GIGA chokoladeroulade med chokolademousse og hindbær (Meyers kager), jadegrønne macarons med vaniliecreme, gule “macarons med lemoncurd (de lykkedes ikke helt, men smagte fint) og et par frugttærter med kransekage, mazarin, vaniliecreme og forskelligt frugt – resterne af kransekagemassen blev til små stykker konfekt.

fornemmelserne - lagkagebund med rabarberfromage og rabarbergele

Macarons driller mig bare SÅ meget….. i dag blev det til 3 portioner, hvoraf de sidste lykkedes bedst. Nr. 1 blev brugt, trods forkert størrelse og for grovt udseende. Smag og konsistens var dog fin.

De bedste af dagens macarons

Klassiske frugttærter, de hitter altid...

Kransekage, mazarin, mørdej, vaniliecreme, frugt og gelé – what not to like????

De kan godt være de er klassiske og lettere 80’er agtige, men de pynter på et hvert bord og smager faktisk godt… Der skal laves en del slags dej/masse, men de kan alle fryses så med lidt planlægning er det ikke så bøvlet. Kransekagemassen er faktisk noget vi har frosset efter barnedåbens små sarah bernardkager. Mørdejen blev lavet til dagens anledning og mazarinmassen blev også lavet i går, men nu ligger der til en kage i fryseren.

Og så å jeg sige at jeg bare ikke forstår at kagecreme på pulver sælger så meget som det gør!!! Nøj, hvor smager hjemmelavet creme godt – og hvor er det nemt at lave!

Chokolade og hindbær i en god blanding...

Meyers kager har en opskrift på ovenstående kage – opskriften er fyldt, men rouladen var jo dælme på størrelse med et stort franskbrød.. så skiverne blev delt i to. Knap så pænt, men smagen var i top.

Chokolademoussen var dog en smule besværlig at lave – mange skåle, mange redskaber – men smagte godt.

Og så opdager man at alle de fine skåle skal i brug…..

Forfatter: Frøken Tina

Kreamor bosat i Ribe - jeg nyder at bruge mine hænder til at skabe små og store ting - det er ikke altid lige opfindsomt, men det er ikke det væsentlige for mig. Jeg går ikke op i hvem, der først fik ideen osv. Jeg går op i om jeg synes det er hyggeligt, fint og sjovt at lave og om modtageren (forbavsende sjældent mig selv) kan bruge det! Jeg har flere projekter end jeg har dage, så det er ikke alt der bliver ført ud i livet. Bloggen fyldes med hverdagsglimt og kreagejl...

En kommentar

  1. Uhmmm frugttærter 😀 Skulle bage en for noget tid siden, men kunne ikke rigtig finde en “hel” opskrift, det blev sådan lidt hist og her. Har du et link eller bog eller noget til opskriften?

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: