I forgårs fik vi testet en af de vegetariske opskrifter fra mit ynglingsprogram på DR2 – River Cottage!
Sidste sommer levede Hugh 4 måneder som vegetar for at udvide sin horisont med grøntsager og lære at tænke anderledes end “kød-og-tilbehør”.
Jeg må indrømme at vi næsten får kød eller fisk dagligt her i huset – men denne ret virkede som en simpel velsmagende ret, hvor det var muligt at skaffe alle ingredienserne! Tirsdag aften lavede jeg retten, som faktisk tog længere tid end beregnet da alle aubergineskiverne skulle steges på panden. Først skulle de skives og saltes, så bitterstofferne trænger ud med lidt af væden.
Dernæst skulle tomatsovsen koges – bare af flåede tomater, så dejligt nemt selv her om vinteren.
Aubergineerne renses og tørres – derefter steges de på panden i olivenolie – det tog lang tid da jeg kun kunne have 4-5 skiver af gangen…
Auberginerne lægges lagvis med tomatsovs, “frisk” mozarella og revet parmesan.
Efter en halv times tid i ovnen ved 180 grader C så det lækkert ud…
Vi serverede med kogte kartofler, flute og blandede salater med eddike-oliedressing – Vi synes det smagte dejligt, men børnene synes absolut ikke det var et hit med auberginer. Vi varmede det dagen efter ved lidt højere temperatur, hvilket jeg synes klædte tomat og ost…
Vi kunne sagtens forestille os at spise det igen – når der ingen børn er hjemme 🙂 dejlig mad til to dage…
10. januar 2013 kl. 15:49
Hvis du pensler aubergineskiver med LIDT olie og steger dem i ovnen, så kan de være der på én gang, og det er dig, der bestemmer, hvor meget olie, de skal suge – for de kan jo suge som trækpapir, hvilket ofte kan gøre retten for fed, synes jeg.
Måske kunne du lave retten med kartoffelskiver i stedet for – og så bare give godt brød + salat til – det vil dine børn sikkert godt kunne lide.
7. februar 2013 kl. 12:05
Tak skal du have! Godt tip!
Ja, med kartoffel vil du uden tvivl kunne lide det. Det må forsøges.