Melanzane parmigiana – River Cottage

| 2 kommentarer

I forgårs fik vi testet en af de vegetariske opskrifter fra mit ynglingsprogram på DR2 – River Cottage!

Sidste sommer levede Hugh 4 måneder som vegetar for at udvide sin horisont med grøntsager og lære at tænke anderledes end “kød-og-tilbehør”.

Jeg må indrømme at vi næsten får kød eller fisk dagligt her i huset – men denne ret virkede som en simpel velsmagende ret, hvor det var muligt at skaffe alle ingredienserne! Tirsdag aften lavede jeg retten, som faktisk tog længere tid end beregnet da alle aubergineskiverne skulle steges på panden. Først skulle de skives og saltes, så bitterstofferne trænger ud med lidt af væden.

Auberginerne saltet

Dernæst skulle tomatsovsen koges – bare af flåede tomater, så dejligt nemt selv her om vinteren.

Tomatsovs koger

 

Aubergineerne renses og tørres – derefter steges de på panden i olivenolie – det tog lang tid da jeg kun kunne have 4-5 skiver af gangen…

Stegte auberginer

 

Auberginerne lægges lagvis med tomatsovs, “frisk” mozarella og revet parmesan.

klargøring

 

Efter en halv times tid i ovnen ved 180 grader C så det lækkert ud…

Melanzane parmigiana

Vi serverede med kogte kartofler, flute og blandede salater med eddike-oliedressing – Vi synes det smagte dejligt, men børnene synes absolut ikke det var et hit med auberginer. Vi varmede det dagen efter ved lidt højere temperatur, hvilket jeg synes klædte tomat og ost…

Vi kunne sagtens forestille os at spise det igen – når der ingen børn er hjemme 🙂 dejlig mad til to dage…

Opskriften er lige her

2 kommentarer

  1. Hvis du pensler aubergineskiver med LIDT olie og steger dem i ovnen, så kan de være der på én gang, og det er dig, der bestemmer, hvor meget olie, de skal suge – for de kan jo suge som trækpapir, hvilket ofte kan gøre retten for fed, synes jeg.

    Måske kunne du lave retten med kartoffelskiver i stedet for – og så bare give godt brød + salat til – det vil dine børn sikkert godt kunne lide.

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: