Hjemmemejeri

| ingen kommentarer

I dag har jeg modtaget et lille osteri, det betyder at vi kan bruge noget af vores mælk fra køerne til at lave ost af. Feta, flødeost, rygeost, mozarella, danbo, skimmeloste, camenbert, rødkitost. Af vallen kan laves ricotta og myseost.

Osteriet er købt hos Dansk Hjemmeproduktion, hvor jeg før har købt yoghurtapperat, mælkekander i stål og diverse andre lækre køkkenredskaber – men pas på hvis I besøger siden – dankortet bliver hurtigt varmt 🙂

image

Jeg starter med en portion flødeost og lidt feta tror jeg… Det må faktisk være dagens projekt!

Vores køer giver rimeligt med mælk i øjeblikket og da vi har solgt 400.000 kg mælkekvote, kommer vi til at levere for meget.
Derfor risikerer vi at skulle betale superafgift – det er altså et pudsigt system med mælkekvote… Hvis køerne yder under, laver vi underskud, hvis køerne yder for meget skal vi betale straf…. Prøv lige at fortæl køerne at de skal yde 29 kg mælk ikke mindre – ikke mere…
Vi har slagtet 50 køer i år, men vi ligger stadigvæk på en kvoteudnyttelse på 122%
Fra 1. April skal vi levere rigeligt igen og derfor kan vi ikke slagte flere køer nu.
Dette indebærer dog at bondemanden synes det er helt fint at jeg forsøger mig med at lave oste af 50 kg mælk… På andre tider ville han sikkert ikke synes det var så fedt!

Det der er mest besværligt lige først og fremmest er jo at jeg skal pasterurisere alt mælken før brug – dvs. langsom opvarmning til 60-65 grader C. Dernæst hurtig afkøling – og så kan jeg gå i gang med osten! Og det er jo 8 L ad gangen til de fleste oste…

 

Forfatter: Frøken Tina

Kreamor bosat i Ribe - jeg nyder at bruge mine hænder til at skabe små og store ting - det er ikke altid lige opfindsomt, men det er ikke det væsentlige for mig. Jeg går ikke op i hvem, der først fik ideen osv. Jeg går op i om jeg synes det er hyggeligt, fint og sjovt at lave og om modtageren (forbavsende sjældent mig selv) kan bruge det! Jeg har flere projekter end jeg har dage, så det er ikke alt der bliver ført ud i livet. Bloggen fyldes med hverdagsglimt og kreagejl...

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: