I år har jeg købt en del græskar. Til pynt og til madlavning. Vi har lavet lygter, vi har lavet kringler (de bliver blogget en anden dag), vi har fået græskarcurry og ikke mindst en skøn salat.
Opskriften er fra det seneste nummer af MAD & VENNER – som meget belejligt havde tema om græskar.
Græskaret er bagt i ovnen, hvorved skrællen bliver blød og lækker! Selve “køddet” bliver cremet og tager smag af krydderierne. Bunden består af en bakke feldsalat, radicchiosalat, advokado og så er der toppet med græskar, gedefriskost og en lækker dressing af ahornsirup, olie og hvid balsamicoeddike.
Nøj, den smagte godt, alle de cremede konsistenser sammen med det friske grønne samt den bitre raddichio og den sød/sure dressing.
Et par dage efter, fik jeg umådelig meget lyst til at prøve at lave disse dadelkugler fra Signes blog, 12 minutter tog det at lave dem. Og de holdt i to dage! Selv om pigerne ikke brød sig om dem!
De blev ikke til fine kugler da jeg tilsatte lidt mere vand, for at få det til at køre rundt i minihakkeren. Kaffen gjorde at man slet ikke kunne smage at de var uden smør og tilsat sukker!
De smagte lidt af jul og skal klart laves igen, måske til weekendens strikkeweekend?! Eller måske bare til turen…… 🙂
18. november 2013 kl. 06:25
Orv, hvor ser den salat lækker ud! Jeg er også stor fan af at blande bagte og friske grøntsager i salater. Det giver uvirkelig en god smag og konsistens. Mums!
18. november 2013 kl. 14:10
🙂 ja, det giver en god blanding.