Har jeg brug for endnu en hobby?

| 11 kommentarer

Ja! For vi har jo vores søde alpakkaer gående og ulden skal jo bruges, så må lære at spinde det. Jeg har heldigvis fået kontakt til nogle piger, der mødes og spinder i Esbjerg, hver måned. Første gang jeg kom, var det uden rok, men med håndten. Der var en sød pige, som synes jeg skulle spinde på hendes rok. Tilmed med hendes uld. Jeg fik lavet dette nøgle, som hun lige rullede op på en grydeske! Respekt.

image

Så lånte jeg en rok fra en venindes fars kone. Den er nu strammet lidt op og kører rimeligt. Katten synes det er super spændende, så den følger godt med.

image

I lørdags var der spindedag, med workshop ved Karin Hørkilde, der lærte os at lege med fibre i kartemaskinerne. Jeg var super heldig at få en pose med lilla, råhvid og en brun/hvid. Samt hør, bleget hør, ramien (en slags nælde) og noget plingeling (glimmer, som hed Angelina)

image

Mit første garn, tvundet af to tråde…

image

Disse kartede bats lavede jeg i lørdags og nu er de rullet på tværs til små ruller, mere eller mindre hårde. Rolags.

image

image

Så kan de spindes….

Jeg ved ikke om jeg rigtig har tid til en ny hobby, men har da lidt brug for den med alt det alpakauld….

Forfatter: Frøken Tina

Kreamor bosat i Ribe - jeg nyder at bruge mine hænder til at skabe små og store ting - det er ikke altid lige opfindsomt, men det er ikke det væsentlige for mig. Jeg går ikke op i hvem, der først fik ideen osv. Jeg går op i om jeg synes det er hyggeligt, fint og sjovt at lave og om modtageren (forbavsende sjældent mig selv) kan bruge det! Jeg har flere projekter end jeg har dage, så det er ikke alt der bliver ført ud i livet. Bloggen fyldes med hverdagsglimt og kreagejl...

11 kommentarer

 1. Hvor spændende… En dag kunne jeg nu også godt tænke mig at lære at spinde – selv om jeg nu ikke har så let adgang til uld…

 2. Ser du er kommet godt i gang:D
  Det er rigtig dejligt og afslappende – ja terapeutisk at spinde 🙂
  Og selvfølgelig skal du da spinde – med egen uld gående i baghaven.

 3. Hej. Jeg kikker ind over fra Poeten og Stinemor hvor du blev anbefalet og det med god grund kan jeg se for du har da virkeligt gang i en hel masse spændende projekter. Dine billeder af solbær muffins var skønne, jeg blev helt lækkersulten.

 4. Hvor spændende – det lyder hyggeligt at I gør det sammen. Jeg har jeg længe godt kunne tænke mig at lære at spinde, men har hverken får eller rokke, så det har vist lange udsigter med at få sådan et projekt op ad stå;)

  • Man behøver ikke at have får.. mange spinder fra fibre de køber. Så kan man blande farver og typer sammen selv.. en rok er dog en god ting. Alternativt er der en håndteen, den startede jeg med.

 5. Hej Tina

  Hvor dejligt at du nu spinder, er du blevet bidt af det? Jeg er selv gået lidt i stå, da jeg venter på en ny rok, og ikke rigtig vil starte noget før. Er du medlem af spindeforeningen, de har ikke nogen møder herovre, men vi har vores egen uatoriserede gruppe og måske de får en gruppe.

  Håber ellers at alting går godt, og du hygger dig med familien og en ny hobby.

  • Ja, jeg er blevet lidt bidt. Det er sjovt, men også lidt svært. Ville måske være bedre, hvis jeg øvede mig mere 😉
   Nej, jeg er ikke medlem af spindeforeningen, men mødes hver måned med en uautoriseret gruppe, hvor flere er medlemmer af spindeforeningen.

   Jeg hygger mig med min sidste del af barslen og mine hobbyer!
   Hyggeligt du kiggede forbi…

   • Det er svært i starten, det bedste er daglig øvelse i starten, så sidder det hurtigt i fingrene. Livet består dog af andet end produktion af garn, så mindre kan også gøre det.

    Er også selv med i en uautoriseret kreds, det er hyggeligt og der er altid plads til nye folk uden at de partou skal blive medlem. Lige som med orkideerne, er der jo ikke noget bedre end at få en ny i fælden.

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: