Nemme namsede nøddesnitter
25. marts 2013 | 1 kommentar
Disse nøddesnitter fik jeg engang for mange år siden hos daværende naboer! Opskriften blev skrevet i min “egen kogebog” – du ved den, der bliver brugt mest. Den hvor alle de samlede opskrifter fra gode stunder skrives ned, ynglingsopskrifterne og dem, der bare ikke rigtig er andre steder…
Det var dog først i går aftes jeg fik bagt dem, vi skal nemlig have barnedåb påskedag 🙂 Sigurd har inviteret familie og venner til frokost efter dåben og der skal selvfølgelig serveres et ordentligt kagebord som dessert…
Nøddesnitter:
ca 40 stk
Bund:
150 g smør
100 g sukker
2 tsk vaniliesukker
75 g malede hasselnødder (med skal, hvis det skal være nemt – ellers afskallet og ristet for lidt mere raffineret smag)
250 g hvedemel
1 æg
Alt hakkes og æltes kort sammen til en smidig dej og lægges koldt en times tid. Tænd ovnen på 175 grader. Dejen rulles ud til ca. 30×30 cm. lægges på bagepapir på pladen.
Fyld:
200 g mandelflager/splitter
100 g smør
125 g sukker
2 spsk honning
Desuden 200 g chokolade
Mandler smuttes og skæres i flager/splitter/hakkes. Det hele koges sammen, afsvales i min. 15 min. Bredes ud over bunden, ca. 2 cm fra kanten.
Kagen bages på nederste rille i ca. 20 min. Skal lige tage lidt farve. Når den er næsten kold, skæres den i trekanter. Dyppes delvis i mørk chokolade.
Opbevares i kagedåse i en uges tid – hvis de får lov!
God fornøjelse 🙂
27. marts 2013 kl. 00:28
Og de er bare så lækre, jeg glæder mig allerede til at smage igen …