Nemme namsede nøddesnitter

| 1 kommentar

Disse nøddesnitter fik jeg engang for mange år siden hos daværende naboer! Opskriften blev skrevet i min “egen kogebog” – du ved den, der bliver brugt mest. Den hvor alle de samlede opskrifter fra gode stunder skrives ned, ynglingsopskrifterne og dem, der bare ikke rigtig er andre steder…

Det var dog først i går aftes jeg fik bagt dem, vi skal nemlig have barnedåb påskedag 🙂 Sigurd har inviteret familie og venner til frokost efter dåben og der skal selvfølgelig serveres et ordentligt kagebord som dessert…

Nøddesnitter med chokolade

Nøddesnitter:

ca 40 stk

Bund:

150 g smør

100 g sukker

2 tsk vaniliesukker

75 g malede hasselnødder (med skal, hvis det skal være nemt – ellers afskallet og ristet for lidt mere raffineret smag)

250 g hvedemel

1 æg

Alt hakkes og æltes kort sammen til en smidig dej og lægges koldt en times tid. Tænd ovnen på 175 grader. Dejen rulles ud til ca. 30×30 cm. lægges på bagepapir på pladen.

 

Fyld:

200 g mandelflager/splitter

100 g smør

125 g sukker

2 spsk honning

 

Desuden 200 g chokolade

Mandler smuttes og skæres i flager/splitter/hakkes. Det hele koges sammen, afsvales i min. 15 min. Bredes ud over bunden, ca. 2 cm fra kanten.

Kagen bages på nederste rille i ca. 20 min. Skal lige tage lidt farve. Når den er næsten kold, skæres den i trekanter. Dyppes delvis i mørk chokolade.

Opbevares i kagedåse i en uges tid – hvis de får lov!

 

God fornøjelse 🙂

 

 

Forfatter: Frøken Tina

Kreamor bosat i Ribe - jeg nyder at bruge mine hænder til at skabe små og store ting - det er ikke altid lige opfindsomt, men det er ikke det væsentlige for mig. Jeg går ikke op i hvem, der først fik ideen osv. Jeg går op i om jeg synes det er hyggeligt, fint og sjovt at lave og om modtageren (forbavsende sjældent mig selv) kan bruge det! Jeg har flere projekter end jeg har dage, så det er ikke alt der bliver ført ud i livet. Bloggen fyldes med hverdagsglimt og kreagejl...

En kommentar

  1. Og de er bare så lækre, jeg glæder mig allerede til at smage igen …

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: