Tiramisu – HELT fra bunden!

| 1 kommentar

Vi kan godt lide tiramisu. Jeg laver det dog sjældent da mascarpone jo prissættes som om det håndlavet af unge frøkner i et kloster eller noget andet svært tilgængeligt…. 23,95 kr for 250 g på en god dag… Kvalimad har en nem opskrift og den blev testet. Først varmede jeg fløden op til 85 grader troede jeg… Tilsætte vinsyre og lod stå. Det blev ikke tykt… Varmede det op igen, og denne gang tjekkede jeg temperaturen nøjere – det hjalp…… Så 1 L piskefløde blev til 570 g mascarpone:

image

Den er fin hvid, men blitz i en stålskål….

image

Havde også en opskrift på ladyfingers.. nem at gå til: 3 æg, deles 100 g sukker 75 g mel flormelis Hvider piskes stive med halvdelen af sukkeret, den anden halvdel piskes 3 min med blommerne. Melet og æggesnapsen vendes i hviderne. Dejen sprøjtes ud i stænger, drysses med flormelis 2 gange og bages ved 180 i 12-15 min. Jeg bagte dem SENT i nat, så lod dem stå i ovnen og tørre i løbet af natten… De var GODE….

image

image

Færdig tiramisu – med lidt frysetørret hindbær på toppen… Den tager vi med i byen!

Forfatter: Frøken Tina

Kreamor bosat i Ribe - jeg nyder at bruge mine hænder til at skabe små og store ting - det er ikke altid lige opfindsomt, men det er ikke det væsentlige for mig. Jeg går ikke op i hvem, der først fik ideen osv. Jeg går op i om jeg synes det er hyggeligt, fint og sjovt at lave og om modtageren (forbavsende sjældent mig selv) kan bruge det! Jeg har flere projekter end jeg har dage, så det er ikke alt der bliver ført ud i livet. Bloggen fyldes med hverdagsglimt og kreagejl...

En kommentar

  1. Hm, det er ellers en af mine yndlingsdesserter …

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: