Vi kan godt lide tiramisu. Jeg laver det dog sjældent da mascarpone jo prissættes som om det håndlavet af unge frøkner i et kloster eller noget andet svært tilgængeligt…. 23,95 kr for 250 g på en god dag… Kvalimad har en nem opskrift og den blev testet. Først varmede jeg fløden op til 85 grader troede jeg… Tilsætte vinsyre og lod stå. Det blev ikke tykt… Varmede det op igen, og denne gang tjekkede jeg temperaturen nøjere – det hjalp…… Så 1 L piskefløde blev til 570 g mascarpone:
Den er fin hvid, men blitz i en stålskål….
Havde også en opskrift på ladyfingers.. nem at gå til: 3 æg, deles 100 g sukker 75 g mel flormelis Hvider piskes stive med halvdelen af sukkeret, den anden halvdel piskes 3 min med blommerne. Melet og æggesnapsen vendes i hviderne. Dejen sprøjtes ud i stænger, drysses med flormelis 2 gange og bages ved 180 i 12-15 min. Jeg bagte dem SENT i nat, så lod dem stå i ovnen og tørre i løbet af natten… De var GODE….
Færdig tiramisu – med lidt frysetørret hindbær på toppen… Den tager vi med i byen!
5. maj 2013 kl. 18:44
Hm, det er ellers en af mine yndlingsdesserter …