Hjemmelavet Camenbert (hvidskimmelost)

| ingen kommentarer

Mit lille osteri er sjovt – lidt ligesom den lille kemiker.

I påskedagene lavede jeg feta igen, ricotta som vi brugte i ricottatærten. Jeg lavede også Camenbert/brie… De fleste ostenavne hører til bestemte egne, så når jeg laver dem er det ikke de navne jeg må kalde dem. MEN så giver det lidt mening for alle.

Jeg brugte 8 L mælk fra vores sorte og hvide køer. Det blev pasteuriseret, syrnet, tilsat osteløbe og hvidskimmelkultur (Penicilinum Candidum). Så stod den lidt og hyggede sig ved 32 grader inden den blev skåret og hældt i forme som stod nogle timer og vallen blev hældt fra løbende. Om morgenen dryssede jeg ostene med fint salt. Det var lidt svært at vide, hvor meget der skulle bruges. Salten giver ostene smag, men for meget er jo ikke godt! Så stod de fra påskesøndag til lørdagen efter ved ca. 18 grader, godt fugtigt i lukkede kasser. Lørdag blev de pakket i ostepapir og så på køl 1-3 uger ind til de er modnet færdigt. Dernæst er holdbarheden nogle uger.

Osten vi har skåret af. Der er både overflade og man kan se den begynder at blive blød indeni.

Vi måtte prøvesmage den ene ost i går – var så spændt på om det var den rigtige svamp, der voksede på ostene….  1,334 kg ost blev det til!

I dag har jeg bagt rugbrød, så da det var lunt måtte jeg teste osten igen 🙂 Det ser da totalt sejt ud! Altså det ligner jo rigtig ost….

Hj. bagt rugbrød med hj. hvidskimmelost - til sommer også med hj. avlet peber 🙂

Osten smager af en meget ung camenbert – så det er jo lige efter bogen. Glæder mig til at smage den når den har modnet færdigt…

 

Forfatter: Frøken Tina

Kreamor bosat i Ribe - jeg nyder at bruge mine hænder til at skabe små og store ting - det er ikke altid lige opfindsomt, men det er ikke det væsentlige for mig. Jeg går ikke op i hvem, der først fik ideen osv. Jeg går op i om jeg synes det er hyggeligt, fint og sjovt at lave og om modtageren (forbavsende sjældent mig selv) kan bruge det! Jeg har flere projekter end jeg har dage, så det er ikke alt der bliver ført ud i livet. Bloggen fyldes med hverdagsglimt og kreagejl...

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: