Podning af æbletræer

| 1 kommentar

Jeg vil gerne have en lavt – 30-40 cm hæk – af espalierede æbletræer rundt om vores ene terasse vi skal lægge i år. Jeg har også længe haft et ønske om at prøve at pode træer. Forrige weekend var vi på besøg på den lokale planteskole, hvor vi så overværede en podedemonstration – det gav blod på tanden. Så jeg besøgte siden De Gamle Sorter, hvor jeg bestilte grundstammer og podekviste til 24 træer. Nogle af mine ønsker var Skovfogedæble og rød ananas. Derudover fik jeg hjælp til at vælge sorter, som ville egne sig til formålet og passe til vores jord…

I dag kom det hele med posten og jeg har til aften forsøgt mig med ca. 10 af stammerne. Det var ikke helt nemt da podekvistene var noget tyndere end grundstammerne – hvis de passede bedre i størrelsen ville jeg få bedre kontakt i zonen, hvor de skal mødes og danne callus. Jeg synes det var lidt koldt ude, så arrangerede mig i vores gamle tankrum, som fungerer som perleværksted, bryggers og fryserrum.

Klar til at gå i gang

Podede træer i vand - venter på flere...

Jeg forsøger og som min nabo har erfaret, så har man jo grundstammerne til næste år, hvis ikke podningen slår an.

 

Da jeg var på arbejde i dag var den sødeste bondemand så flink og dejligt at han havde plantet halvdelen af den bøgehæk vi ikke fik plantet i weekenden!

 

Forfatter: Frøken Tina

Kreamor bosat i Ribe - jeg nyder at bruge mine hænder til at skabe små og store ting - det er ikke altid lige opfindsomt, men det er ikke det væsentlige for mig. Jeg går ikke op i hvem, der først fik ideen osv. Jeg går op i om jeg synes det er hyggeligt, fint og sjovt at lave og om modtageren (forbavsende sjældent mig selv) kan bruge det! Jeg har flere projekter end jeg har dage, så det er ikke alt der bliver ført ud i livet. Bloggen fyldes med hverdagsglimt og kreagejl...

En kommentar

  1. Hvor lyder det smukt med en hæk af espalierede æbletræer – og det er jo perfekt, at man lige kan række ud efter et æble, når man har spist sin aftensmad på terrassen! Held og lykke med podeprojektet. Det lyder spændende.

    Bedste hilsner fra Mette

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: