Blogindlæg 250 – og lidt reflektioner

| 9 kommentarer

kontrolpanel-blogSådan ser mit kontrolpanel ud i dag – på bloggen. Dvs. jeg nu skriver mit indlæg nr. 250.

Lidt vildt at der er under 2 kommentarer pr. indlæg – især fordi jeg prøver at svare på de fleste kommentarer! MEN det er der jo talt en del om i blogland på det seneste – læs dette super gode indlæg. Heldigvis skriver jeg for det meste for mig selv, men det er da så meget sjovere, hvis der kommer respons på det jeg viser!

Hvad skal der til for jeg selv lægger en kommentar på andre blogs???

 1. Det skal være noget jeg kan lide. Hvis jeg ikke har noget pænt at “sige”, så siger jeg ikke noget – det gælder de fleste steder i REAL life og bestemt også i blogland!!!
 2. Det skal være et godt udført projekt eller
 3. En rigtig god idé eller
 4. Et dejligt/sødt/flot/smukt billede
 5. En rigtig god tekst

Nr. 5 opfylder jeg nok sjældent, da jeg ikke er så godt til at skrive… Jeg har ikke min blog for at komme med lange dybsindige indlæg, men der er flere bloggere, som er rigtig gode til dette… Blandt andet Ulla og Lone Landmand, som næsten bliver læst hver gang… Må dog indrømme at jeg sjældent kommenterer hos dem, men det sker.

Nr. 4 synes jeg da selv jeg ofte har, men det er ikke taget med stort spejlreflekskamera og redigeret i et eller andet smart program. For jeg ved ikke, hvordan man gør! 

Nr. 3 jeg opfinder sjældent nye ting og er for dårlig til at lave DIY’s – jeg tager billederne, meeeen… Det må jeg blive bedre til. Tænker nok ofte at alle andre ved, hvordan man gør eller at det er unødvendigt, men kan jo se min video på youtube om heksesting er set MANGE gange.

Nr. 2 Som mange andre bloggere, blogger jeg sjældent mislykkede projekter, men mest dem jeg selv er tilfreds med!

Nr. 1 Sådan opfører de fleste sig heldigvis i blogland.

Desuden ved jeg at nogle læsere har haft svært ved at kommentere på min blog, og hvis jeg var mere teknisk havde jeg sikkert løst det. Ligesom jeg havde løst problemet med den forsvundne blogroll i højre side af bloggen. Den forsvandt da jeg prøvede at opdatere hele lo…. for at kommentarproblemet blev løst. (Hvis du oplever problemer med at kommentere, vil jeg være rigtig glad for at få en mail om det via kontaktformularen øverst oppe eller på tina (snabela) froekentina (punktum) dk 🙂

Jeg er måske ikke altid til de “store” blogs, hvor der skal være indlæg, hver dag, bare for at der skal være nyt. Nogle kan fylde på næsten hver dag, så det stadig er en fryd at læse. Bla. Lone Landmand og Filihunkatten.

Der er de blogs, jeg har fulgt i nogle år. Strikkeheksen (den første blog jeg har læst), Kreativiteter og Glaphuset. Alle blogs, som skriver når de har noget at fortælle eller vise frem.

Til sidst er der søde Stine, som på ret kort tid har lavet en fin blog med mange syprojekter og ikke mindst hendes fine indlæg BLOGLOVE om at gøre opmærksom på andre små blogge. Blandt andre, var Stine sød at reklamere lidt for min blog. Jeg har fundet flere fine blogs efter det indlæg. Blandt andet Kreapis, som jeg synes skriver nogle sjove indlæg.

Alt i alt kan jeg lide at blogge fordi jeg får en slags dagbog og “arkiv” over de fleste af mine kreating. Og fordi jeg synes det er sjovt og inspirerende at se, hvad andre kreative sjæle for tiden til at gå med!

Hvornår vælger du at kommentere???

 

Forfatter: Frøken Tina

Kreamor bosat i Ribe - jeg nyder at bruge mine hænder til at skabe små og store ting - det er ikke altid lige opfindsomt, men det er ikke det væsentlige for mig. Jeg går ikke op i hvem, der først fik ideen osv. Jeg går op i om jeg synes det er hyggeligt, fint og sjovt at lave og om modtageren (forbavsende sjældent mig selv) kan bruge det! Jeg har flere projekter end jeg har dage, så det er ikke alt der bliver ført ud i livet. Bloggen fyldes med hverdagsglimt og kreagejl...

9 kommentarer

 1. Hej Tina

  Jeg er også en af dem der ofte læser med, men ikke altid får kormenteret – jeg prøver at blive bedre! Men din liste er bare så så rigtig! Dog vil jeg tilføje til punkt 4 – at jeg synes det er rigtig fint med nogle flotte billeder, men der skal også være plads til os, der ikke ejer et spejlreflekskamera – hvis det er interessant, det på billedet (hvillket det ofte er hos dig) behøver det ikke være super kvalitet efter min mening!
  Derudover synes jeg også det er rigtig fedt når en blogger dele mere info om hvad det er, der er lavet – så som: hvor stoffet er købt, hvordan modellen sidder/fungere i praksis 🙂

  mvh
  Karin

  • Karin, hvor har du ret. De informationer, som mangler når man ser noget i reklamer osv. De er guld værd. Vaskekvalitet på stof, fejl i strikkeopskrifter og alt det andet, som ikke er til at SE på billederne. Skønt at du synes det er interessant ind i mellem her på bloggen – i lige måde.
   Dejligt du gav dig tid til at kommentere på indlægget.

 2. Jeg er helt enig med dig: Jeg synes ikke man skal kommentere blot for at kommentere. Det skal bnetop være, hvis man har noget på hjerte. Når det er sagt, så er der også en sammenhæng mellem hvor meget man kommenterer, og hvor meget trafik man derved får genereret til ens egen blog, synes jeg.
  Som jeg også skrev i indlægget om “bloglove” så synes jeg virkelig det er et tilfælde, hvem der pludselig får mange kommentarer, og det er så ærgerligt. Netop derfor er det fedt at få spredt budskabet om blogs med mindre aktivitet, som alligevel har nogle fede ting at byde på.
  Én af de ting, der måske ville gøre, at du fik flere kommentarer, var at man kunne få notifikationer på om du har svaret. Jeg ved slet ikke om det er muligt, men jeg tilmelder mig altid underretninger, så man derved husker at komme ind og se, hvad svaret er. Så er det også nemmere at starte en samtale i stedet for kun one-way kommunikation.

  Du må IKKE stoppe med at blogge hvis du så meget som overvejer det 😉 Det vil jeg virkelig være ked af. Jeg synes du har så meget at byde på, og jeg synes du har nogle meget vidtspændende indlæg, hvilket jeg rigtigtigt godt kan lide. Om det er reste-mad, kreating eller børnene du fortæller om, så synes jeg du gør det med indlevelse og det er dét, der er det aller vigtigste for mig som læser.

  Jeg kender de fleste af de blogs du fortæller om her, men jeg vil lige futte forbi de resterende. Jeg synes det er SÅ spændende at finde nye perler. Og tak for de søde ord. Det varmer, når ens tanker bliver anerkendt og forhåbentlig gør en forskel i det lange løb. Af hjertet tak!

  • Jeg er meget enig i at det generer trafik til ens egen side, det kan jeg jo også se på min statistik bag bloggen! Og man behøver bestemt ikke kommentere på alle indlæg hos en blogger man følger. Det ville jo ingenting “give”… Det skal være fordi det FANGER…

   Jeg overvejer faktisk ikke at stoppe! Det er primært for en slags kreadagbog og arkiv for mig selv.

   Indlevelsen synes jeg er vigtig, derfor ville jeg heller aldrig blogge dagligt, bare for at blogge! Så bliver det lidt for søgt, synes jeg!

   Jeg synes du skriver nogle fine indlæg på din blog!

   Med hensyne til at få notifikationer skulle der gerne være en mulighed for det nu. Under “SKRIV KOMMENTAR” kan man tilmelde sig e-mail notifikationer om svar.
   Jeg troede faktisk også at hvis man vingede af i FOLLOW ME lige over “besked” feltet, så fik man besked!
   Tak for dine tanker.

 3. Hej Tina

  Hvorfor skriver jeg, jo syntes tit det er underligt at skrive hos folk jeg ikke kender (overhovedet), og da jeg er meget ujævn i min bloglæsning så føles det heller ikke som om jeg kender folk.

  Kommenterer helst hvis jeg ser noget som er spændende eller flot og som jeg har et eller andet forhold til. Så selv hvis du laver en lækker ret, så skriver jeg nok ikke noget om at det ser lækkert ud.

  Kom kun forbi fordi jeg lige så at du havde genkendt mig på et billed på en anden blog (og jo det var mig og mødet var hjemme hos mig, derfo rmængden af legetøj i baggrunden – børn fylder).

  Holder lidt øje med dig, vi har jo et par fælles hobby, både fra før i tiden og nu, og håber det kører for dig, både hobbymæssigt og privat.

 4. Hej Karen..
  Det var hyggeligt du lige kiggede forbi min blog! Og det er bestemt ikke fordi jeg synes man skal kommentere ALT. Det ville også virke falsk, hvis man hver gang skrev fint. De fleste blogs er jo netop en afspejling af bagkvinden/bagmandens tanker på det give tidspunkt. Og ingen er jo lige “spændende” hele tiden.
  Jeg ser bestemt mange ting på blogs, som jeg følger, hvor jeg ikke kommenterer, fordi det, som du siger, ikke er noget man har et forhold til. Indretning osv 🙂
  Må indrømme at orkideerne ikke har meget plads i min tilværelse for tiden. Det er vist kun et par phalanopsis og et par enkelte andre…

 5. Hej Tina

  Helt kort kommenterer jeg, hvis det, jeg læser om/ser billeder af, er interessant, inspirerende eller på anden måde vækker noget i mig. Når jeg ikke kommenterer, er det på grund af tid eller hvis jeg ikke synes, jeg har noget ordenligt at skrive.

  Som kreablogger oprettede jeg min egen blog for at have et sted at vise mine kreationer frem. Nogle af mine indlæg er der meget tekst i (f.eks. fra den blogudfordring, jeg deltog i for et par uger siden), men ofte er det billederne, der bærer et indlæg og så skriver jeg bare en lille smule tekst (f.eks. mit indlæg fra i lørdags med sneak peak på et par håndledsvarmere, jeg hækler på for tiden). Med andre ord er bloggen for min egen skyld, men indrømmet: kommentarer gør det en hel del sjovere 🙂

  I en periode gik det mig rigtig på, at jeg ikke fik særlig mange kommentarer på min blog – især når jeg i min statistik kunne se, at et indlæg havde været vel besøgt. Jeg begyndte at kommentere mere på andres blogs, fordi jeg jo selv blev glad for den slags respons. Og så sørger jeg for altid at svare på kommentarer på min egen blog for at vise, at jeg virkelig værdsætter dem. Med et par enkelte blogs er jeg helt holdt op med at kommentere, fordi jeg aldrig får svar.

  Blog-strukturen (både for WordPress, Blogger, etc.) gør det ikke særlig nemt bare lige at sige “det kan jeg godt lide”. En like-knap som på FB og Instagram kunne gøre det nemt i tilfælde hvor folk måske gerne vil vise, at de kan lide, hvad de ser, uden at have lyst til at skrive “Hvor er det flot”. Nogle gange kan jeg godt blive træt af at se mig selv skrive “Wauw, det ser godt ud” på ti blogs i træk, fordi det er dét, jeg har lyst til at skrive til hver af dem. Så tænker jeg, at folk tror, jeg bare skriver kommentarer for at få læsere på min egen blog, selv om jeg faktisk mener ordene ligemeget til hver af de blogs, jeg har skrevet det til. I de situationer og i mange andre vil jeg gerne kunne vise min anerkendelse uden at bruge ord – og det er der bare ikke rigtig mulighed for … og så ender jeg ofte med ikke at skrive overhovedet.

  Sikke jeg plaprer løs – har jeg overhovedet svaret på dit spørgsmål? 😀
  Spændende diskussion!

  Kh, Christel

  • Ja, du har da bestemt svaret på spørgsmålet. Jeg er meget enig i at svar på ens kommentar er godt og gør det lidt mere spændende – netop som denne tråd, hvor der faktisk kommer lidt debat.
   Jeg har det lidt som dig, at det ikke er så interessant at skrive “fint indlæg/kjole/billede/tekst” til en blog. Men samtidig er det jo også kommentarer jeg selv bliver glad for.
   Når jeg ikke svarer er det som oftest på grund af at “bloglæsningsrunden” foretages som lidt afslapning inden sengetid. Eller når jeg læser blogs fra mobilen, hvor jeg synes det ofte er svært at få lov at kommentere (via bloglovin). Sidste lille forhindring er når der er koder og “tests” inden man kan få lov at trykke send!

   Jeg er ikke helt enig i at en like-knap vil være fordelsagtig – jeg synes ofte det virker tomt når man på IG eller FB kan se næsten 50-100 likes, uden en eneste kommentar. Så tænker JEG at det oftest bare er for at blive “set” folk liker det…

   Jeg synes faktisk det er spændende at se, hvad der skal til og ikke til for at “man” kommenterer! Og så synes jeg det var rart at opdage din fine blog! For det er jo ofte det, der sker. Jeg skal liiiige se, hvem der har skrevet, og så skal man liiige se bloggen… Og så opdager man noget nyt og spændende – for mig en af de store fordele ved blogland.

   • Ja, en Like-knap kan måske have den effekt, at tilkendegivelserne bliver for overfladiske. For mit eget vedkommende ved jeg bare, at jeg nogle gange gerne på en nem og hurtig måde vil sige, at det er et spændende/fedt/flot/interessant eller lign. indlæg – f.eks. hvis jeg ikke har tid til at skrive en personlig besked til de 10-15 blogs, jeg vil kommentere på.
    Jeg har en formodning om, at et bedre interface i bloguniverset og integration mellem forskellige udbydere (blogger, WordPress, osv.) ville gøre det meget mere overskueligt. På det punkt har Facebook gjort det vældig godt. Og som du selv skriver: Hvis det er besværligt via mobilen eller der er for mange koder/prøver, besværliggør det processen – og så vælger mange (mig selv inkl.) at droppe det.

    Dejligt at du kiggede forbi min blog 🙂 Jeg har tilføjet din til min blogliste, så jeg kan følge med hos dig.

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: