Filippas frakke

| 3 kommentarer

Da lillesøster fik en hjemmesyet jakke, skulle Filippa selvfølgelig også have en… Vi gik på stofjagt – jeg var sikker på den skulle være klassisk, evt. mørk blå, da hun godt kan lide ensfarvet og elsker blå. Jakken lagde totalt op til at blive syet i mørkeblå – synes jeg. Filippa valgte dette bomuldspoplin i stof2000. Foret fik så lidt farve på, så den ikke blev alt for kedelig – da moren synes den blev lige neutral nok til en pige på 8 år.

Filippas sommerfrakke

Mønstret er fra Ottobre 1/2013 Passenger trenchcoat i str. 140. Jeg udelod bånd og stropper på ærmerne, da jeg synes den blev lidt for pyntet. Det var Filippa heldigvis helt enig i.

Set bagfra - synes snittet passer meget fint til Fili

At finde knapper var en udfordring, for de skulle passe til foeret, som også blev brugt på undersiden af kravestand og krave. Desuden lavede jeg en lille flad tittekant mellem forstykker og belægning, således at den jadegrønne farve også lige blev flashet på ydersiden.

lommer, knapper, tittekant og bindebånd

Knapperne er kokosknapper med noget maling, som skal ligne emalje, men det er det altså ikke. Købt hos min lokale garn, stof og brodeributik i Ribe.

Her ses hvordan kraven ser ud, hvis den bliver rejst..

 

Og hvorledes jakken ser ud inden i...

Den har – ligesom Helenas jakke – været lærerig at sy. Jeg synes det er skønt at sy overtøj, som er lidt mere detaljeret, men som også bliver brugt mere end bare en t-shirt. Ottobre mønstrene passer fint til mine syevner og til mine piger!

 

Forfatter: Frøken Tina

Kreamor bosat i Ribe - jeg nyder at bruge mine hænder til at skabe små og store ting - det er ikke altid lige opfindsomt, men det er ikke det væsentlige for mig. Jeg går ikke op i hvem, der først fik ideen osv. Jeg går op i om jeg synes det er hyggeligt, fint og sjovt at lave og om modtageren (forbavsende sjældent mig selv) kan bruge det! Jeg har flere projekter end jeg har dage, så det er ikke alt der bliver ført ud i livet. Bloggen fyldes med hverdagsglimt og kreagejl...

3 kommentarer

  1. Ej, men altså! Endnu et kunstværk. Jeg er simpelthen så imponeret. Super flot arbejde, og det er dejligt at hun også er glad og tilfreds med den 🙂

  2. Super flot, jeg forstår godt at Filippa er glad for den …

  3. Meget smukt og detaljeret arbejde.

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: