Sy foer i ærmekanten på symaskinen

| 1 kommentar

Jeg er i færd med at sy en jakke til Helena fra Ottobre Design 1/2012 – en Butterfly Camouflage Jakke str. 110. Ottobre bladene har så mange lækre modeller, men vejledningerne er helt fri for arbejdstegninger, hvilket kan være en udfordring for en som mig, som ikke er så erfaren ved symaskinen. Jeg fik hjælp til dette efter mange timers frustration, hvor jeg var klar til at proklamere, at jeg aldrig ville sy igen!

Her en lille guide til, hvordan jeg fik syet foer fast i ærmekanten og derefter kunne vende jakken.

Først syede jeg yderjakken med forstykker, ryg og ærmer. Syede ærmekanter med elastik fast til ærmet, ved en hjælpestikning i sømmerummet. Foerets ryg, forstykker og ærmer samles som en selvstændig jakke – med vendeåbning i den ene sidesøm. Derefter samles foer og yderjakke i oplægskanten og i forkanterne. Her er det gjort med kanter til knapper og knaphuller.

Nu er jakken altså samlet forneden og i forkanterne, åben i halsen og med en vendeåbning.

image

Her et kig ind i gennem halsåbningen. Det ligner lidt en bærepose med 4 ærmer….

image

Ærmerne skal nu sammen ret mod ret og med elastikkanten i mellem.

Start med at vende vrangen ud på begge ærmer – jeg hev dem ud af halsåbningen. Husk at tage samme arms ærmer både i yderstof og foer 😉

image

image

Vend elastikkanten ind i ærmet, som da du syede den på. Så vender sømmerummene allesammen samme vej på yderærmet.

image

Jeg lavede et dybt opsmøg på foerærmet… Så har du retten ud af på foeret på den nederste del, og retten ind på yderærmet.

image

Læg foerærmets opsmøg ind i yderærmets kant, så trævlekanterne flugter. Ærmerne ligger altså ret mod ret, i de nederste 10 cm – men er ikke trukket ind i hinanden.

image

Sæt nåle i på tværs af den kommende søm. Husk at tilpasse ærmesømmene overfor hinanden og ikke at have ærmerne snoet…

image

Sæt nålene tæt hele vejen rundt.

Nu skal du ind til symaskinen. Hvis der er for lidt plads skubbes foerærmet længere ind i yderærmet. Så syr man rundt inden i ærmet, jeg syede med lynlåstrykfoden, for at kunne komme nærmere til elastikken.

image

Når du har syet, skulle det gerne se sådan her ud…

image

Og endelig vender du ærmerne og de er fine både ind- og udvendig 🙂

image

Det er super svært at forklare dette på skrift, men jeg håber de mange billeder hjælper på forklaringen. Jeg nyder at have lavet en jakke, hvor sømmerummene alle er skjulte og hvor det eneste håndsyning er knapper (fordi det næsten er nemmere end på maskine) og vendeåbningen på 10 cm i forets sidesøm…

Resten af jakken bliver blogget når jeg er færdig med knapper og knaphuller… og Helena får prøvet den på!

Forfatter: Frøken Tina

Kreamor bosat i Ribe - jeg nyder at bruge mine hænder til at skabe små og store ting - det er ikke altid lige opfindsomt, men det er ikke det væsentlige for mig. Jeg går ikke op i hvem, der først fik ideen osv. Jeg går op i om jeg synes det er hyggeligt, fint og sjovt at lave og om modtageren (forbavsende sjældent mig selv) kan bruge det! Jeg har flere projekter end jeg har dage, så det er ikke alt der bliver ført ud i livet. Bloggen fyldes med hverdagsglimt og kreagejl...

En kommentar

  1. Pingback: Sommerfuglejakke fra Ottobre Design | Frøken Tina

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: