Syltemøj :-)

| 2 kommentarer

Lidt af årets produktion

Jeg elsker at lave ting i køkkenet -altså pånær opvask og den slags unødvendige sysler 😉 – sylte er blandt favoritterne

Der er bare et par minusser, som dog lige så stille minimeres:

 1. Jeg gider ikke rigtig at spise syltetøj
 2. Der er rigtig meget sukker i
 3. Det kræver opbevaringsplads
 4. Jeg har ikke så mange bær/frugter i haven

Løsning:

 1. Jeg har fundet en kæreste, som kan lide det – og jeg kan bedre og bedre lide det (hjemmelavede)
 2. Bruger kun ½ sukker
 3. Laver bare lidt mindre portioner
 4. Nasser på andre og køber mig til resten – og laver mindre portioner – og planlægger min kommende have *SUK*…

I år har jeg så lavet

 1. 7 L Hyldeblomstdrik og har blomster i fryser til ca. 6-8 L mere (tak Marie)
 2. 400 g Rabarber-jordbærmarmelade (min egen favorit)
 3. 2 kg jordbærmarmelade (Ronalds favorit)
 4. 800 g mango-abrikosmarmelade (meget flot gul)
 5. 600 g jordbær-blåbærmarmelade

Jeg har lidt røde stikkelsbær i haven, så mon ikke de også bliver syltet?! “Svigermor” har ribs, men bruger ikke, så skal lave ribssaft. Jeg har også sene hindbær, så der bliver klart noget hindbærmarmelade og måske lidt hindbærsaft senere på sæsonen. Brombær kan jeg finde i skoven, så det må også syltes når den tid kommer.

Jeg bliver bare så glad af at se på de fine glas med farvede sommer i. Det skal ikke gemmes væk, men spises mens det er godt! Skulle man mon bage et franskbrød til??? 🙂

Forfatter: Frøken Tina

Kreamor bosat i Ribe - jeg nyder at bruge mine hænder til at skabe små og store ting - det er ikke altid lige opfindsomt, men det er ikke det væsentlige for mig. Jeg går ikke op i hvem, der først fik ideen osv. Jeg går op i om jeg synes det er hyggeligt, fint og sjovt at lave og om modtageren (forbavsende sjældent mig selv) kan bruge det! Jeg har flere projekter end jeg har dage, så det er ikke alt der bliver ført ud i livet. Bloggen fyldes med hverdagsglimt og kreagejl...

2 kommentarer

 1. MUMS 🙂

 2. uhm, lyder godt 🙂 Kan også sagtens følge dine tanker om, at der går for meget sukker til syltetøj!

Skriv et svar

Påkrævede felter er markeret med *


Follow Me
I'm not a spammer This plugin created by memory cards

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: